Is goedkope isolatie altijd goede isolatie?

Wanneer je isolatiematerialen kiest, is de prijs een belangrijke factor. Maar is goedkope isolatie wel de beste keuze? We duiken dieper in op de valkuilen en wat Isolatiestock precies voor jou kan betekenen.

goedkope isolatie

De valkuilen van goedkope isolatie

Op het eerste gezicht lijkt goedkope isolatie een aantrekkelijke optie. Je bespaart immers geld op de aanschaf van de materialen. Maar er zijn verschillende verborgen valkuilen waar je rekening mee moet houden:

 • Minder efficiënte isolatie
  Goedkope isolatiematerialen hebben vaak een lagere R-waarde, wat betekent dat ze minder goed warmteoverdracht tegenhouden. Resultaat? Een minder comfortabel binnenklimaat waarbij je de temperatuur moeilijk stabiel houdt tijdens warme of koude periodes. Dit betekent dat je meer materiaal nodig hebt om hetzelfde isolatieniveau te bereiken en dat de kosten dus toch oplopen.
 • Kortere levensduur
  Materiaal van lagere kwaliteit gaat vaak minder lang mee, zeker onder invloed van externe factoren zoals vocht en temperatuurschommelingen. Dit betekent dat ze sneller vervangen moeten worden, en je dus hogere onderhoudskosten hebt op de lange termijn, of dat je sowieso geld kwijt bent omdat je moet vervangen.
 • Minder duurzame materialen
  Goedkope isolatie wordt vaak gemaakt ofwel van minder duurzame materialen die schadelijker kunnen zijn voor het milieu ofwel met minder milieuvriendelijke productieprocessen. Daarnaast bestaat de kans dat ze schadelijke chemicaliën bevatten die vrijkomen in het binnenmilieu, wat effect heeft op de gezondheid van jou als bewoner.
 • Hogere energierekening
  Wanneer je toch voor goedkopere isolatie kiest en die blijkt minder efficiënt te zijn, verbruik je meer energie om te verwarmen of te koelen. Waardoor je energierekening ook de hoogte in gaat.

Vaste prijs voor je isolatiemateriaal

Bij Isolatiestock begrijpen we dat onze klanten zekerheid willen. Daarom garanderen we vaste prijzen gedurende de volledige looptijd van jouw project. Zo weet jij exact waar je aan toe bent.

Die vaste prijzen zijn geen toeval. Ze zijn het resultaat van onze strategische inkoopstrategie, waarbij we grote volumes aankopen van gerenommeerde A-merken. Hierdoor kunnen we vaste prijzen garanderen en die stabiliteit doorgeven aan onze klanten.

Ga voor isolatiemateriaal van topkwaliteit

Bij Isolatiestock begeleiden we jou naar de beste isolatiematerialen voor jouw project. We garanderen niet alleen vaste, transparante prijzen, maar ook producten van topkwaliteit die aan al je eisen voldoen.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@isolatiestock.be of +32 (0)11 55 05 90 voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We staan klaar om je te adviseren en verder te helpen met je isolatieproject.