5 interessante premies voor isolatie en renovatie

Staan er renovatie- of isolatiewerken op de planning? Dan is het interessant om te weten voor welke premies je in aanmerking komt. Wij geven je graag een overzicht van 5 interessante premies die het je een pak voordeliger maken.

premie isolatie

1. Mijn VerbouwPremie

De Mijn VerbouwPremie is de meest uitgebreide premie voor renovatie- en isolatiewerken. Denk hierbij aan nieuwe dakisolatie plaatsen, maar ook zoldervloerisolatie van een niet-verwarmde zolderruimte bijvoorbeeld. De hoogte van de premie hangt af van je inkomen en het type isolatiemateriaal dat je gebruikt.

2. EPC-labelpremie

Kocht jij je woning na 1 januari 2023 en heeft die EPC-label E of F? Dan geldt de renovatieverplichting voor residentiële gebouwen en ben je dus verplicht om binnen de 5 jaar na aankoop te renoveren naar minimum EPC-label D. Gelukkig bestaat hier een premie voor! Afhankelijk van de verbeteringen kan de premie oplopen tot wel € 5000.

3. Collectieve renovatiebegeleidingspremie

Wanneer minstens 10 eigenaars van woningen of appartementen uit dezelfde buurt gezamenlijk investeren in energiezuinige renovaties, kunnen ze deelnemen aan een collectief renovatieproject. Bij dit project krijg je gratis begeleiding van een projectleider of BENOvatiecoach. Deze coach helpt je met premies aanvragen en bij het managen van het renovatieproces, zodat het vlotter, kwaliteitsvoller en goedkoper wordt uitgevoerd.

4. Huur- en isolatiepremie  

Deze premie is gericht op huurders en verhuurders die investeren in dakisolatie, spouwmuurisolatie of beglazing voor woningen op de private huurmarkt. Er wordt niet alleen een hoge premie toegekend, maar zowel de huurder als verhuurder worden begeleid bij de voorbereiding én de uitvoering van de werken.

5. Verlaagd btw-tarief van 6% voor particulieren

Ben jij eigenaar van een woning die ouder is dan 10 jaar? Dan kan je onder een aantal voorwaarden renovatiewerken uitvoeren met een btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Afbraak en wederopbouw van een woning wordt officieel niet beschouwd als renovatie, maar ook hier geniet je onder bepaalde voorwaarden van een lager tarief. Hier vind je wat die voorwaarden precies zijn.

Scoor isolatiemateriaal van topkwaliteit voor je renovatie- en isolatiepremies

Zo zie je maar, er zijn nog verschillende interessante premies voor isolatie. De hoogte van het bedrag en de voorwaarden hangen af van welke premie je aanvraagt. Wat wel zeker is, is dat je bij Isolatiestock een breed gamma aan isolatiemateriaal van topkwaliteit vindt én dat je zeker bent van een vaste prijs.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@isolatiestock.be of +32 (0)11 55 05 90 voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We staan klaar om je te adviseren en verder te helpen met je isolatieproject.